Anaal plezier: voorbereiding – hoe doe je dat?

Klanten info: Anaal plezier: voorbereiding

info voor klanten

KinkAware-Ass

Er zijn een aantal manieren waarop je van de anus kan genieten tijdens seks. Het geeft vaak een beetje angst of onzekerheid in het begin, juist omdat het nogal een gevoelig stukje van ons lichaam is. Juist omdat het ook vaak verbonden is met homoseksualiteit of misbruik. En tegelijkertijd is het een héél gevoelig stukje van ons lichaam waarmee we veel plezier kunnen hebben als het jouw ding is en als we het handig aanpakken.


Voorbereiding

Nou wil je bij anaal spelletjes in de darmen maar (de meesten onder ons tenminste) willen liever niet de inhoud van darmen tegen komen. Begrijp me goed. Het heeft weinig zin om te doen alsof we daar beneden allemaal naar roosjes ruiken. Waar een enkeling misschien zo ontzettend van anale seks geniet dat hij/zij alleen al bij de geur van aarsje een “(lady)boner” krijgt, veruit de meesten van ons waarderen het toch als de ontvanger zich even schoonmaakt van te voren. Niet alleen de buitenkant tussen de billen verdient wat aandacht (en zeep) maar ook de binnenkant verdient wat voorbereiding. Dat eist misschien even wat extra kennis.


zeepjes met rozengeur

Want waar je misschien met zeepjes in de weer wilt gaan aan de buitenkant, in de darmen wil je echt niet aan de slag met zeep.
Zeep is namelijk een vetoplosser (nog naast het feit dat het je darmen prikkelt en dat je dus met die geprikkelde darmen minder “aan de slag” kunt). Faeces (poep dus) is wordt voor een groot deel bij elkaar gehouden door door het vettig slijmlaagje dat om de keutel ligt en zorgt voor een glad oppervlak waardoor het makkelijker vooruit geduwd kan worden in de darmen.
Ga dat geheel eens lekker baden in zeep dan kan je jezelf voorstellen dat die opgeloste poep geen duidelijke keutels meer zijn maar derrie die alle kanten op wil… dan moet je wel met héééél veel geurige zeepjes in de weer om die lucht te overbruggen. Dat wordt nog een bende ook als je met een fles groene zeep naar binnen bent gegaan.


méér is niet beter

Pas ook op voor teveel water dat dus ook dieper de darmen in gedrukt wordt. De darminhoud is aan het begin van de dikke darm namelijk nog vloeibaar. Het wordt juist steeds meer ingedikt onderweg in de dikke darm en dan is het wel een goed idee om nog een keuteltje te hebben dat als ‘stopje’ kan dienen bovenop de vloeibare poep.

onthoud: de spoeling wordt juist dun bij een diepe spoeling

Nee, dus juist géén zeep, en niet te veel water, en niet te diep naar binnen met dat water dat zijn spelregels van het klysma die helpen om “vrij spel” te hebben in het prettige uiteinde van de darmen. Juist niet te veel zodat je dus niet de losse poep die nog geen keuteltjes heeft kunnen vormen naar buiten ziet lopen als je met een aarsje aan het spelen bent.


technieken en spullen

De materialen die je kan gebruiken hiervoor vallen eigenlijk uiteen in

  • aanvoer en
  • invoer

De aanvoer van het vocht -laten we voor het gemak even uitgaan van handwarm water (eventueel met wat electrolyten)- kan je doen met:

  • een ballonpomp
  • een spuit
  • de zwaartekracht en
  • waterdruk van de waterleiding.

aanvoer

Er zijn ballonpompjes in de handel, die zien er meestal een beetje uit als het ballonnetje van een claxon op een oldmobile. Het nadeel hiervan is dat je in de ballon moet knijpen om het water er uit te spuiten maar dat je dan niet moet loslaten want dan zuig je dat water er weer net zo hard uit… en dat water uit een aarsje dat nog schoon moet worden, dat heb je waarschijnlijk liever niet in je speeltje. Zeker niet als je dat speeltje later nog eens wilt gebruiken…
Dus zorg er voor: knijp leeg en de tuit verwijderen voor je los laat. Al helemaal niet als je dat speeltje nog eens wilt gebruiken (en daar ga ik vanuit… er zijn ook eenmalige wegwerp oplossingen maar dat lijkt me nauwelijks van deze tijd)!
Een grote 40 cc spuit komt dan al wat minder makkelijk terug uit zichzelf nadat je ‘m leeg geduwd hebt. Zorg ervoor dat er geen scherpe randjes aan zitten maar het tuitje is lang genoeg om voorbij de kringspiertjes te komen, dus dat wordt ook regelmatig gebruikt voor cleaning doeleinden.
Verder kan je de zwaartekracht gebruiken door een zak of een emmertje met een slang er aan te gebruiken. Je kunt je voorstellen: hoe hoger je die zak of dat emmertje boven de persoon in kwestie houdt, hoe groter de druk wordt waarmee het water in de darmen stroomt. Je begrijpt, dit wordt ook wel gebruikt voor klisma-spelletjes waarmee je eigenlijk meer water kunt invoeren dan eigenijk handig is voor anale sex. Want daar heb je al gauw te veel van gebruikt.
En als we het dan over druk hebben: je kunt ook de invoer rechtstreeks op een waterleiding aansluiten als een soort aparte douchekop voor ‘andere douches’, zal ik maar zeggen. Risico hierbij is dat je echt heel makkelijk over doseert. Sterker nog: als je zo maar de kraan open zou zetten dan heb je er al heel snel (seconden) zo veel water in die darm geduwd dat het vrijelijk langs de invoer moet kunnen wegstromen. Want als dat niet zo is, bijvoorbeeld bij een wat steviger uitgevoerde invoer, dan loop je het risico op een gescheurde darm. Letterlijk opgeblazen als de klapband van een fiets… Dat is direct een ziekenhuis opname, want daar mag je niet zelf mee blijven lopen.
Dus als je deze methode gebruikt dan is voorzichtigheid met de kraan wel geboden.


water of… ?

De meeste mensen gebruiken gewoon water voor het schoonmaken. Nou is het natuurlijk wel zo dat water ‘hypotoon’ is, dat wil zeggen dat er minder zouten en andere water-oplosbare stofjes (hydrolieten) in schoon hand-warm water zitten dan in de gevoelige celletjes van de darmwand. En er zijn mensen die zeggen dat zij het gevolg kunnen zien van regelmatig spoelen met water omdat dit toch een beetje belastend is voor de ‘binnenvoering’, het slijmvlies van de darmen. Wanneer je gewoon water gebruikt dan ontstaat er namelijk een soort van chemische ‘druk’ over de celwand waardoor als het ware de cellen wat te veel ‘opblazen’ en gevoeliger worden voor binnendringende virussen en bacteriën. Als jij jezelf regelmatig (dagelijks of echt meermaals per week) anaal reinigt dan is het mogelijk een goed idee om dat te doen met fysiologisch zout. Dat is namelijk water dat precies net zo zout als de binnenkant van de celletjes aan de binnenkant van het darmslijmvlies dus dat maakt dat jouw darmen meer kunnen hebben. Dit is overigens precies de reden waarom je geen zeep moet gaan gebruiken en uit moet kijken met klisma-spelletjes met alcohol… Maar daarover elders meer.

Fysiologisch zout kan je eenvoudig zelf maken: 1 afgestreken theelepel gewoon goedkoop keukenzout (geen luxe zouten met allerlei toegevoegde Himalaya onzin ofzo) in een normale mok (of een maatbeker van 200 ml) lauwwarm kraanwater (ongeveer 37°C) of 9 gram zout in 1 liter water. Sommige mensen zeggen dat je dat eerst gekookt zou moeten hebben maar het water hoeft niet gekookt te worden, Nederlands kraanwater is schoon genoeg hiervoor als het uit de kraan komt.


invoer-materiaal

Het tuitje van iedere “invoer” is natuurlijk het buisje met een ronde top zonder hoekjes of haakjes of scherpe randjes. Niet te diep, daar hadden we het net al over.
Of het is een wat breder uitgevoerde, misschien dildo-achtige vorm waarmee je het water naar binnen brengt en dat het er niet zo makkelijk uit loopt.

breder of smaller -net wat je leuk vindt-

En er moeten dus gaatjes in een enema douche zitten waar het water uit stroomt. Daar kom je dan een ander verschil tegen tussen vaginale en anale douches: die gaatjes kunnen aan de zijkant zitten of aan de bovenkant van de top.
Dit laatste is eigenlijk vooral belangrijk voor de vagina en niet zozeer voor de anus. In de anus kan je rechtdoor spuiten de darm in of zijwaarts tegen de darmwand. Dat maakt niet echt veel uit. In een vagina is dat anders, want als je rechtuit spuit dan loop je het risico dat je water in, en zelfs voorbij de baarmoedermond gaat lopen spuiten, de baarmoeder in…
Daar heeft zo’n baarmoeder niet de ruimte voor. Daar is ie ook niet voor gemaakt. Dan is de kans namelijk best groot dat je bacteriën in de baarmoeder zou kunnen brengen die daar eigenlijk niet horen. Dus dat moet je eigenlijk niet willen doen. In een vagina gebruik je een douche nozzle met zijwaarts gerichte gaatjes en niet rechtdoor.
Nogmaals: anaal is dat verder geen enkel punt. Darmen kunnen best een beetje oprekken, dus daar kan je best wat water kwijt zo lang je het niet onbeheerst aanpakt. En darmen die zijn redelijk gewend aan allerlei soorten bacteriën dus zeker als je met hand-lauw water (en een beheersbaar pompje) in de weer gaat dan kan daar veel minder mis lopen.


lube en genieten

Apart aandachtspuntje nog even is ook bij “de invoer”… Lube!

We zijn in die regio zal ik maar zeggen: toch vaak wat meer gewend aan uitvoer dan aan invoer. Die onwennigheid maakt dat veel mensen (onnodig) veel aanspannen. Precies dat maakt vaak lube echt wel een noodzaak zodat dingen allemaal wat gladder zijn en ondanks de gespannen onwennigheid toch uhhh.. ‘soepel’ en zonder veel angst ontvangen kunnen worden.
Want het is in principe niet de bedoeling dat een anaal douche pijnlijk is. Sommige mensen spelen pijnspel met ruimere hoeveelheden water (bedenk je wat je doet en of dat anatomisch geen problemen geeft! -het kàn stuk!-). Sommige mensen spelen met de darm-krampjes door juist wat kouder water naar binnen te laten stromen. Sommige mensen spelen met vernedering doordat ze iemand juist best véél water te verduren geven en dat het daardoor moeilijker wordt om alles binnen te houden (ooit hele dunne diarree gehad?) Dat zijn extra mogelijkheden voor BDSM-ers maar over het algemeen geef ik de tip:

Schoonmaken doe je om méér èn zorgelozer van jezelf te kunnen genieten.


waarom zou je?

Nog even een kort antwoord op de vraag: “Waarom zou je dat doen?”
De anus is een gebiedje in je lichaam dat helemaal vol met zenuwuiteinden zit, wat dus héél gevoelig is. Dus zorg dat je het niet overprikkelt met te veel wrijving. Lube helpt daarbij.

Als je daarmee speelt of laat spelen dan kan dat ook aanleiding geven tot allerlei nieuwe vormen van orgasme. Wanneer er vanuit de anus naar voren geduwd wordt kan je ook de G-spot (dames) of P-spot (prostaat bij heren) ook goed raken, of wanneer je vaginaal gevingerd of geneukt wordt terwijl er iets in je anus zit is dat vaak een heel andere ervaring, wanneer je anaal geneukt wordt terwijl je jezelf of iemand anders jouw klitje masseert zijn er andere orgasmes mogelijk dan bij vaginaal geneukt worden met een penis of een voorbind-dildo (pegging). Wanneer iemand je aan het rimmen is en in jouw aarsje speelt terwijl je gevingerd of afgetrokken wordt… Nou ja, extra mogelijkheden te over!

Anale seks doe je voor “de lekker”!

Dus als dit gewoon niet jouw ding is dan moet er niks. Maar als het wel iets spannends heeft, of het is minstens een ding om te onderzoeken met jouw sekspartners dan raad ik aan om je niet door angst voor pijn of angst voor geurtjes te laten tegenhouden en het met beleid te oefenen zonder iets te forceren.
Dus speel samen zonder overbelasting van het weefsel, dan maakt dat ook mogelijk om vaker van anale seks te genieten, samen. Ga niet in BDSM-spel niet voor “straffen” zonder lube, raad ik aan. Of pas op dat je zonder voldoende rust voor genezing en ontspanning alwéér aan de slag gaat, bijvoorbeeld. Anale seks mag lekker zijn voor beide partijen. “Straffen” kan je op andere manieren doen.

Damestip: anaal doe je als vrouw niet “voor je vriendje” maar doe je voor jezelf, doe je om nòg weer een extra manier te ontdekken om van jezelf te genieten, of soms zelfs ook om klaar te komen als vrouw (anale orgasmes is weer een heel nieuw verhaal).

Ja, een hoop mannen vinden anale seks met een vrouw hartstikke lekker omdat het ‘anders’ voelt, strakker is of dat het iets is dat ze hebben gezien in geile films en dat ze ook graag willen proberen. Ja, een hoop vrouwen merkt ook na een paar keer dat het echt een hele duidelijke positieve aanvulling is op de seksualiteit in hun leven. En best een hoop vrouwen die het aanvankelijk maar niks vonden, of die het pijnlijk vonden omdat hun mannelijke partners niet met beleid wilden onderzoeken en gelijk porno-films wilden naspelen (niks mis met fantasievolle porno maar het is slecht instructie-materiaal) die zeggen achteraf dat ze zó veel lekkerder klaar komen met iets in hun kont. Maar het moet iets zijn waar jij zin in hebt en dat ook onderweg naar eventuele ‘resultaten’ juist ook voor jou lekker en leuk moet zijn.

Heren reminder: anale seks doe je als man niet omdat je “homo bent” maar omdat je daar zin in hebt, omdat je het lekker vindt.

Sommige mannen zijn namelijk bang om gelijk als homo gezien te worden als ze van hun anus zouden genieten. Rare angst eigenlijk want er zijn zat homoseksuele mannen die helemaal niet van anale sex houden, er zijn zat hetero-mannen die houden van vingertjes of tongetjes daar, of die er van houden om geneukt te worden door hun vriendin met een voorbinder (pegging)… Rare angst eigenlijk.

Jouw anus weet verder niks van jouw seksuele voorkeur.

Hans (Kink Aware Coach .com)


Wanneer dit aan het denken zet en je wilt daar eens contact over opnemen: *klik hier*

Heb je aanvullingen of opmerkingen: plaats hieronder een reactie…

contact opnemen >

Neem even contact met me op voor een afspraak door hier* contact op te opnemen…

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.