“Flagging”

flagging


“Flagging” wanneer je er bijvoorbeeld de Merriam-webster op na slaat*,is een volledig andere term dan dat het in de kink-scene betekent.
Waar flagging in het Engels vooral betekent dat iets gestaag minder wordt is “flagging” in de kink-scene juist een term die lijkt op het Nederlandse “Vlaggen”: het (onopvallend) laten zien.

“Flagging” is het kiezen van kleding, accessoires of andere uiterlijkheden warmee je subtiel laat zien dat je bij een bepaalde scene hoort, of dat je laat zien dat je open staat voor bepaalde contacten. Denk bijvoorbeeld aan de hankycodes*: zakdoeken in specifieke kleuren in de linker respectievelijk rechter achterzak die m.n. in de gay-scene wel worden gebruikt om aan te duiden waar men naar op zoek is tijdens het ‘cruisen’. Een flag voor de kenner die precies weet met welke kleur welke kick aanduid wordt, wat het ‘zoeken’ aanzienlijk eenvoudiger maakt. Terwijl de niet ingewijde kijker misschien alleen denkt dat er in deze bar schijnbaar erg veel mensen verkouden zijn… met al die zakdoeken.


Nota Bene

Maar méér dan een hulpmiddel bij het versieren is het ook een manier om de eigen queer identiteit te laten zien aan de wereld. Helaas is dat een wereld die nogal veroordelend kan zijn naar “niet-gewoon” dus daarom doe je het een beetje bedekt. Het leer en al zeker de halsbandjes met een oogje (voor de ketting) in de BDSM-scene is een voorbeeld -ook al is het inmiddels bijna main stream mode-, subtiele handboeitjes of triskele* zijn manieren om, zonder angst voor veroordeling door oningewijden, aan de ingewijden te laten zien dat jij je identificeert met een bepaalde groep. Ook de asymmetrische coupe die een tijdje lang een “flag” is geweest van homo- of biseksualiteit onder vrouwen (voordat ook deze door main-stream werd opgenomen) of de veelkleurigheid van het haar, of letterlijk de vlaggenkleuren op T-shirts, het zijn allemaal voorbeelden van “flagging” waarmee uw klanten mogelijk hun identiteit onderstrepen en het kan belangrijk zijn om deze waarde te (h)erkennen.


Leesvoer

Natuurlijk heeft ieder groepje weer zijn eigen ideeën over kleur en vorm en vlaggetje, vandaar dat misschien juist een wiki wel de beste “go to” is om te zien wat er belangrijk wordt gevonden door de grootste gemene deler.

Leuk om te kijken en om te lezen:


 

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.