“Flogger” (NL: “Strokenzweep”)

“Flogger” (“strokenzweep”)


Een binnen de BDSM-scene véél gebruikte zweep met (meestal) een handvat waaruit meerdere meest platte, stroken komen (daarom ook wel “strokenzweep” genoemd).
Deze stroken kunnen van leer zijn of van rubber of soms touw of zelfs kleine kettinktjes. Ze kunnen dik en stug zijn of zacht en fluffy (zelfs van zacht bont), ze kunnen kort zijn of lang, rond van vorm of scherpe hoekjes en puntjes hebben. Al dat soort factoren opgeteld bepaalt het karakter van de zweep. Over het algemeen geldt hoe meer stroken hoe dieper de impact, hoe minder, hoe scherper het gevoel. Hoe dikker zwaarder en hoekiger het materiaal hoe groter de belasting van de huid.
Het toevoegen van knopen aan het eind van de strengen maakt de zweep aanzienlijk gemener in het gebruik (denk aan de zogenaamde “kat met negen staarten” die in de scheepsvaart wel gebruikt werd om de matrozen ‘in het gareel te houden’)

Nota Bene

Voor een enkeling is de fetish voldoende en wordt er nooit werkelijk mee geslagen.
Maar met floggers kan je strelen en zijn er verschillende slag-technieken mogelijk die het tot een divers en veelgebruikt element maken van het spel van BDSM-ers met een nadruk op het Sadomasochisme.
Zie:


 

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s