“Adult baby” (“A.B.” & “infantilisme”)


Adult Baby (afk. AB), infantilisme

Infantilisme in een BDSM-context is een rollenspel tussen twee volwassen mensen waarbij de éne partij de rol op zich neemt van “moeder of vader” / “Mommy of Daddy” / “opvoeder” tegenover -aan de andere kant- de rol van “baby”/ “peuter”/ “kleuter”, de “Adult Baby”.
Regelmatig loopt dit synchroon met een fetish voor babykleertjes, luiers of luierbroekjes, of een speen die overigens ook allemaal in volwassen maten te koop zijn bij speciaalzaken.

In dergelijke “babyspel”-rollenspelen is meestal de rol van de “baby” meestal vergeven aan de ‘onderdanige’ kant van de D/s dynamiek (hoewel het natuurlijk soms grappig is dat de Daddy of Mommy zich uit de naad loopt te werken om de onderdanige partij te voldoen. Maar deze grappige omdraaiing zie je wel vaker bij D/s en S/M).
Props als rubberen (plas)zeiltjes, tutjes, speen, ratelaars spelen vaak een rol in dit spel.
Luiers en het verschonen ervan nemen vaak een aparte rol in voor de adult baby. De kwetsbaarheid en overgave van de rol als Baby, de machteloosheid en afhankelijkheid ervan is voor de Adult Baby vaak een kick. Ook kunnen de volwassen taboes vaak in een dergelijk spel worden losgelaten. “Jezelf bevuilen” kan bijvoorbeeld een fetish zijn die -alleen al vanwege het taboe- aantrekkelijk kan zijn om te worden uitgeleefd.

Zie ook:

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.