“Anaalspel” #BDSM

Anaalspel BDSM


In de BDSM-scene is, mogelijk meer dan in de “vanilla” seksualiteit, anaalspel, anale seks of spelen met het introduceren van voorwerpen in de anus relatief veel voorkomend bij zowel vrouwen als mannen.
Naast dat de anus rijkelijk van zenuwen voorzien is waardoor het biologisch een seksueel aantrekkelijk lichaamsdeel kan zijn om mee te spelen, verder speelt het gegeven dat (wanneer dit door lichamelijke klachten niet onmogelijk wordt gemaakt -aambeien etc.-)  juist anale penetratie een zekere mate van extra overgave vraagt van de ontvangende partij en dat het een activiteit is die nogal met wat taboes omgeven wordt. Daarom is ook de psychologische kant van “anaalspel” binnen de D/s-hoek van BDSM veel gebruikt. Daarmee zou je kunnen zeggen dat het zich wat onderscheid van “anale seks”.

Juist het element van overgave, een lichaamsopening voor iets waar het ‘niet voor gemaakt is’ (NB mensbeeld), dat het iets is uit de wereld van porno en perversie of dat het homo-erotische elementen heeft, dat geeft vaak een deel van de erotische lading binnen BDSM. De andere associaties met anale seks die zoal bij de ontvangende partij kunnen spelen kunnen deze vorm van seks nog verder aantrekkelijker maken omdat er gespeeld kan worden met elementen van schaamte en (sociale of lichamelijke) angst en of gedoseerde pijnlijkheid omdat de weefsels zo gevoelig zijn (S/M binnen de BDSM).

Hiermee is zeker niet gezegd dat iedere BDSM-er van anale penetratie gediend is!

Nota Bene

Voorzichtigheid (en meer dan genoeg glijmiddel) is geboden omdat het weefsel van de anus zeer makkelijk beschadigd raakt en zeer ontvankelijk is voor bacteriën en virussen.

Zie ook:

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.