“Bondage”

Bondage

Het vastleggen van een partner voor beider plezier. Meestal is de betekenis van “bondage” iemand binden middels touw (of sjaaltjes, oid). Maar ook het vastleggen met kettingen of (metalen) boeien valt voor een aantal mensen onder “bondage”. Wanneer de aandacht meer komt te liggen op de metalen boeien wordt er ook wel over “metalbondage” gesproken.

Natuurlijk dwingt de bondage gelijk een overgave af van degene die zich laat vastbinden en in die zin wordt soms het “vastliggen” als aangenaam ervaren omdat iemand niet meer de verantwoordelijkheid voelt voor het geen er (seksueel) gebeurt.

Bondage -zou je kunnen zeggen- heeft niet altijd alleen maar met het gevoel te maken vast te leggen, of vast te liggen (afhankelijk van de ‘Top’ of de ‘bottom’ zienswijze), het kan ook te maken hebben met (een fetish voor) het plaatje van iemand.
Een aantal bondages zijn niet functioneel in de zin van bewegingsbeperkend maar zijn puur esthetisch bedoeld. Hoewel zij de bewegingsvrijheid dan ook nauwelijks beperken, zij accentueren het figuur dan vaak wel.

In die zin kan strak zittende kleding dan ook wel onder bondage vallen (bijvoorbeeld de ‘hobble skirt’* of de straitjacket*)

Nota Bene

Bondage is de laatste tijd behoorlijk in de mode zodat er best een hoop mensen zijn die zich bondage specialist noemen. Het lijkt zinnig om na te vragen hoe lang mensen hier mee bezig zijn geweest voordat men er geld aan besteed.
Één van de langst lesgevende bondage docenten is Bob, beter bekend onder de naam “Ropemarks”*

Er gebeuren wel degelijk ongelukjes en ongelukken bij bondage, zeker wanneer men zonder veel kennis van zaken meent dat men mensen moet kunnen optakelen. Met name afgeklemde zenuwen omdat met niet gelijk op tintelingen of een gevoel van doofheid reageert zijn bekend. En ook slecht aangelegde bondages die om de hals terecht komen hebben soms veel ellende gegeven.

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.