“Buttplug”

Buttplug


Een buttplug is een voorwerp dat in de anus (“butt” in het amerikaans) gestopt kan worden en waarmee je zodoende de anus afsluit (Eng.: “to plug”).
De vorm is meestal korter dan een dildo en heeft meest een tapse vorm zodat daarmee ook het ontspannen van de anale kringspier geoefend kan worden als (met beleid, geduld en voldoende glijmiddel) de plug naar binnen wordt geduwd.
Wordt wel gebruikt als voorbereiding op anale sex

Nota bene

Belangrijk bij de vorm van een goede buttplug (of bij andere speeltjes voor de anus) is dat hij niet alleen weer smaller wordt na het breedste punt. Maar dat een buttplug vervolgens ook weer breed wordt. Wanneer iets in de anus wordt ge├»ntroduceerd dat niet een breder uiteinde heeft, dan bestaat namelijk het risico dat dit voorwerp naar binnen schiet, achter de sluitspier terecht komt en er niet maar zo uit gehaald kan worden. De darmen zijn in immers in principe voorlopig “niet eindig” dus wanneer je iets probeert te pakken dat toch al rond en glad genoeg was om naar binnen te kunnen duwen, dan glijdt het makkelijk steeds dieper naar binnen zodat mogelijk zelfs een ziekenhuis bezoek noodzakelijk wordt.
Anders dan bij bijvoorbeeld vaginale speeltjes is daarom dit brede uiteinde dat niet naar binnen kan floepen en dat stevig genoeg moet zijn om als “handvat” te gebruiken wanneer het anaalspel voorbij is.

Buttplugs zijn verkrijgbaar in verschillende maten van formaat “pinkje” tot enorme apparaten en zij kunnen in die zin ook goed gebruikt worden als “oefening” om op anaal niveau de ‘ontvankelijkheid’ te vergroten.

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.