Dacryphilia

DacryphiliaDacryphilia is rechtdoor vertaald: “(sexuele) opwinding door (het zien van) tranen en/of (het horen van) gesnik” ofwel “een fetish voor huilende of snikkende mensen”. In die zin lijkt het vooral een fetish voor de sadist(e) die geniet van de tranen van zijn/haar ‘slachtoffer’.
Binnen BDSM kan dit twee vormen hebben. Het snikken/de tranen door pijnprikkels die heftig genoeg zijn om tranen te trekken en/of de emotionelere tranen die ontstaan door de veiligheid van de (spel-)situatie dat iemand zich zó durft te geven en zó zichzelf durft te zijn dat dit emotioneel genoeg is om tranen te veroorzaken.

Nota Bene

Zeker wanneer een sessie elementen bevat van traumatische gebeurtenissen in het verleden of wanneer de belevingen in de sessie juist een behoefte vullen die lang onvervuld zijn gebleven dan zijn tranen een teken van een emotionele beleving die zelfs als ‘helend’ kan worden waargenomen waarmee het eerder tranen van geluk worden.
Deze uitleg maakt waarschijnlijk wel duidelijk dat een huilbui tijdens of als gevolg van een sessie niet éénduidig bezien kan worden. Ook wordt mogelijk duidelijk dat dit zowel voor de sadist/top/Dom(me) als voor de masochist/bottom/submissive aantrekkelijk kan worden gevonden.


 

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s