“Edging”

Edging


Met “Edging” wordt soms door mensen gebruikt als het werkwoord van het zelfstandig naamwoord bij edgeplay*.
Veel meer is het een ‘oefening’ of soms een opdracht om jezelf tot de rand van orgasme te brengen en dan te stoppen. Of je man bent of vrouw maakt daarbij niet uit. Over het algemeen is het iets dat je zelf doet omdat je zelf het nauwkeurigst kunt aanvoelen waar “the edge”, het punt zit waarna het orgasme begint. Het kan ook zijn dat iemand bezig is met edgen door de stimulatie op te houden nèt voordat het orgasme optreedt.


Nota Bene

  • Er is een verschil tussen edging en onkunde. Want waar bij een man veelal het orgasme iets is dat eigenlijk wel doorloopt als de stimulatie eenmaal dit punt is gepasseerd, bij vrouwen is veelal enige stimulatie nodig om het orgasme door te laten lopen zodat het stoppen net na “the edge” meestal vooral leidt to een kort en minder bevredigend orgasme.
  • “Edging” is een techniek die ook veel gebruikt wordt in het onderzoek van het eigen orgasme en al zeker op zoek naar het meervoudig orgasme. Bij mannen is een vorm van orgasme mogelijk zonder ejaculatie, en edging kan een goede manier zijn om dat te onderzoeken. Ook voor sommige vrouwen die na hun orgasme een sterke “refractaire periode”* hebben en in die op onderzoek willen naar multi-orgasmische ervaringen, daarvoor is edging een goede onderzoekstechniek.
  • Als laatste kan “edging” natuurlijk ook een heel frustrerende ervaring zijn die in BDSM dan ook regelmatig wordt ingezet. De opdracht om toestemming voor een orgasme voor het ‘mag’ is “on the edge” natuurlijk iets dat sterke wilskracht verreist -zeker wanneer de stimulatie niet stopt-. Of het vragen om “voor mij te edgen” en daarna iets anders te gaan doen is een manier om iemand’s aandacht in een opgewonden zone te houden. Dit zijn opdrachten die regelmatig voorkomt als opdracht in seks-positieve, BDSM- en kinky kringen.

 

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s