“Forced consent”

“Forced consent”

In een erg oppervlakkige consent definitie draait het er om dat de ontvangende partij niet “nee” zegt tegen de dingen die zij/hij ‘moet’ ondergaan in een scene/spel. Een dergelijke benadering leidt natuurlijk ook nog wel eens tot manipulaties door de actieve partij.
Het is goed om na te gaan of er werkelijk sprake is geweest van consent of dat er sprake was van wat wel genoemd wordt “forced consent”. Forced consent is herkenbaar aan manipulatie, middelen gebruik (“genoeg drank dan wil ie wel”) en emotionele dwang (juist ook buiten het spel) om iemand ja te laten zeggen tegen dingen zonder dat er sprake is van een eigen wens om iets dergelijks te onderzoeken of te doen, daar kon wel eens sprake zijn van “forced consent”.

Dit komt ook juist ook regelmatig voor bij mensen die net in de scene komen kijken (overigens zowel aan de onderdanige/sub kant als óók aan de dominante/top kant van het spectrum). Enerzijds hun gebrek aan kennis en anderzijds hun behoefte om erbij te horen zijn nogal eens de basis voor situaties waarin zij ‘gedwongen’ worden tot het geven van consent voor handelingen waar zij achteraf géén goed gevoel bij hebben.


zie voor meer info over consent:


Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.