“Forced consent”

“Forced consent”

In een oppervlakkige consent definitie draait het er om dat de ontvangende partij “ja” zegt tegen de dingen die zij/hij ‘moet’ ondergaan in een scene/spel. Een dergelijke benadering leidt natuurlijk ook nog wel eens tot manipulaties door de actieve partij. Soms is er ook sprake van oneerlijkheid ten opzichte van zichzelf in de ontvangende partij omdat zij -slecht geïnformeerd- het idee hebben dat zij dingen zullen moeten doen om “erbij te horen”.
Het is goed om na te gaan of er werkelijk sprake is geweest van consent of dat er sprake was van wat wel genoemd wordt “forced consent”. Forced consent is herkenbaar aan manipulatie en emotionele dwang (juist ook buiten het spel) om iemand schijnbaar ‘vrijwillig’ ja te laten zeggen tegen dingen. Juist het instemmen met dingen zonder dat er sprake is van een eigen wens om iets dergelijks te onderzoeken of te doen en zonder dat er sprake is van een duidelijke gun-factor naar de andere partij(en), daar kon wel eens sprake zijn van “forced consent”.

Dit komt ook juist ook regelmatig voor bij mensen die net in de scene komen kijken (overigens zowel aan de onderdanige/sub kant als óók aan de dominante/top kant van het spectrum). Enerzijds hun gebrek aan kennis en anderzijds hun behoefte om erbij te horen zijn nogal eens de basis voor situaties waarin zij zich ‘gedwongen’ voelen tot het doen van handelingen waar zij achteraf géén goed gevoel bij hebben.
Weinig subtiel maar duidelijk is een zinnetjes als: “een echte sub die (s)likt!” (overigens ook aan menig beginnend domina verteld). Zinnetjes die ons inziens bij de Red Flags* horen.


zie voor meer info over consent:


 

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s