“Gender bending”

Gender bending


“Gender bending is een term die ook wel in de modewereld wordt gebruikt. Het duidt de nieuwe mogelijkheden aan, die je meer-en-meer hebt om jezelf te presenteren zoals jij wilt. Mannen met make-up en strakke truitjes: heterofiel en actief op jacht of homofiel en verleidelijk ‘wachtend’. Vrouwen in het driedelig grijs die op zoek zijn naar iets lekkers voor in bed… De rollen van het geslacht worden ruimer. Dat je een vrouw bent betekent niet meer dat je ‘vrouwenkleren’ aan moet trekken. Sterker nog. Als we bijvoorbeeld denken wat er sinds Madonna is veranderd toen zij in een grijs kostuum met een krijtstreepje er toch wel heel erg spannend uit zag. Sinds David Bowie die in een jurkje duizenden vrouwenharten op hol bracht. Het uiterlijk van een bepaald geslacht (de gender) staat niet meer vast, er kan creatief mee om worden gegaan en het kan omgebogen worden. Mannen lopen in stoere opwaaiende leren rokjes op fetishparties, een kale vrouw in strak zwart leer blijkt ineens toch vrouwelijk, ondanks har zwarte leren pet.

Binnen BDSM wordt daar ook mee gespeeld en daar is “gender bending” los van bovenstaande ook een manier om met schaamte te spelen, vaak in rollenspel of vernedering.
De Domina die haar mannelijke sub met lippenstift, jarretelles en een lief roze jurkje rond laat lopen. De normaal altijd keurig opgemaakte vrouw die ineens zonder makeup in een joggingbroek over de markt moet lopen of de bleue vrouw die met van haar Dom de opdracht krijgt om met een plaksnorretje met een voorbinder uit haar stoere spijkerbroek een andere vrouw bruut te nemen… Het zijn oorbeelden van “mindfucks”, “mindplay”, “schaamtespel” waarin genderbending centraal staat.

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.