“Liefde”

Liefde


Liefde is één van onze meest ingewikkelde sociale emoties die wij als mens kunnen voelen omdat liefde één woord is voor een emotie die twee kanten op gaat. Want wij worden ongelukkig als wij geen liefde krijgen. Maar we worden net zo goed ongelukkig als we geen liefde kunnen geven!

Liefde is een vraag die het antwoord is op zo veel vragen tussen mensen…
~Hans West

Liefde maakt ons tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar, en we zijn in staat om te houden van de ander zoals ie is en soms ook omdat we in staat zijn om te houden van degene die iemand zou kunnen zijn.
Liefde is een behoefte om gezien te worden zoals je bent, zonder opsmuk of inclusief al jouw behoefte aan opsmuk. Liefde is de basis van relaties, zelfs van veel werkrelaties en natuurlijk graag van de liefdesrelaties.

“liefde” – soms heerlijk soms zo ingewikkeld…

Liefde is een emotie en zoals iedere emotie kan het door andere gevoelens op de achtergrond worden gedrukt. Liefde kan vervagen ook al wisten we zeker dat de liefde nooit weg zou gaan en liefde kan groeien, ook als we denken dat er niet meer liefde kan zijn. We zouden graag zeker zijn van liefde… maar dan was het geen liefde meer, dan is de ander een provider van een behoefte in plaats van een mens mag voelen wat ie voelt.


Mogelijk interessant zijn ‘de oud-griekse zes aspecten van de liefde

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.