“Queer-baiting”

Queerbaiting


De term “queerbaiting” is een term die in de wereld van de queers en de kinksters wel gebruikt wordt om aan te geven dat regelmatigĀ politici of programma makers en producenten van film TV of bladen een homo-erotische spanning vorm geven om daarmee de kinksters, de queer-kijkers te trekken voor een partij / show / boek / film.
De queer- of kinky relatie waar op wordt gezinspeeld die wordt bij queerbaiting dan vervolgens weer ontkend als de queers, de kinksters in het aas (bait) gebeten hebben. Misschien gaat het personage dan toch ineens maar een heteroseksuele relatie aan of wordt een tijdje verderop in de serie de homo-erotische aantrekkingskracht als een ‘grap’ voorgesteld of ontkend in blogs, interviews of fora.
Het “spannende” beeld had als enige doel om de kijker te lokken. Maar vervolgens wordt dan iedereen ineens toch helemaal “normaal” en “doen ze zulke dingen verder niet”.
Vergelijk het ook met de series op TV waarin mensen de wereld van seksualiteit onderzoeken, naar prostituiees gaan, fetish parties of parenclubs of bi-avonden bezoeken om vervolgens naar buiten te lopen, naar huis te gaan en de kijker mee te delen dat “ik dat gelukkig niet hoef te doen om mijn leven spannend te maken” aan het einde van de show.


Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s