“Relationship Anarchy”

Relationship Anarchy (polyamorie)


Relationship Anarchy (R.A. -ook in Nederland regelmatig met de Engelse term aangeduid) is een manier van denken over relaties waarin een mens wordt gezien als individu, volledig vrij om de relaties aan te gaan die zij op een bepaald moment willen en waar zij voor kiezen. Zij willen zich niet langer laten bepalen door de maatschappelijke heteronormatieve beelden en idee├źn over relaties, vaak met monogamie als uitganspunt.

toelichting

Contacten krijgen hier ook vaak niet meer een karakter (en dus waardering) van “partner-of-niet” want er is in RA juist veel nadruk op de spontaniteit en vrijheid waarmee verschillende vormen van relaties kunnen worden gestart en dat contacten kunnen worden losgelaten als dat zo voelt. Geen enkele relatie zou moeten worden aangegaan of blijven bestaan vanuit plicht of verplichtingen.
RA wordt gevoed door de overtuiging dat als iedereen zichzelf blijft, open en eerlijk met elkaar communiceert en doet wat goed voelt, dan zal de relatie vanzelf het pad kiesen die het beste is.

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s