“Relational consent”

Anders dan bij “legal consent” -dat meer over handelingen gaat die al-dan-niet zijn toegestaan door de onderdanige partij die ze meemaakte- is “relational consent” een manier van kijken naar “consent*” die uitgaat van het relationeel aspect van de relatie.
Minstens wil je als lover van jouw partner bekend staan als een “goeie lover”. Ook als de relatie gebaseerd is op niet veel meer dan lust en een one-night-stand afspraak, dan nog is het belangrijk om niet alleen maar bezig te zijn om “zoveel mogelijk uit deze ene nacht te slepen”. Wanneer een date niet alleen “zo lekker/geil als maar mogelijk is voor mij”, maar jouw lover(s) morgen ook met waardering terugdenken aan deze ervaring, dan is de kans op herhaling en toekomstig plezier ineens groter.

Relationeel

Relatie ontstaat wanneer twee (of meer) mensen zich bewust zijn van de toekomstige gevoelens van hun (seks)partner. Daardoor is er in mijn ogen sprake van “relational consent”. Hopelijk gunt jouw partner jou ook -op basis van jullie seks-/vriendschaps-/liefdes-relatie het best mogelijke voor morgen.

Juist deze ‘time-travel’ en gun-factor staan centraal in “relational consent”

Dat consent dus telkens opnieuw ‘verdiend’ moet worden, c.q. gegeven èn gevraagd moet worden en niet als vast gegeven gezien moet worden maakt het abstracter en minder zwart/wit. Dat je duidelijk wilt hebben wat de ‘harde grenzen’ zijn waar jullie niet overheen willen gaan, dat moge duidelijk zijn. Maar als je in het proces van ‘consent seduction‘ probeert om met grenzen te spelen, dan zal je dus niet gelijk voor het ‘maximaal haalbare’ willen gaan.

Dat je iemand kunt verleiden tot het overschrijden van de eigen grenzen betekent dat niet dat je die grenzen ook moet overschrijden.

Het ‘doel’ is immers dat iedereen zich goed voelt over de toestemming die je elkaar gegeven hebt. Dat zowel de Dom(me) morgen hopelijk blij is met de initiatieven die zijn genomen, als ook de sub die morgen (of overmorgen) 😉 hopelijk ook blij is met de dingen die zij hebben meegemaakt in het spel.


zie voor meer info over consent:


Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.