Reimer, David (niet Brenda)

Het zoekwoord in de tags maak ik in een tag door zie-Tagwoord aan de tags toe te voegen

David Reimer (niet Bruce, en niet Brenda Reimer)Op 22 augustus 1965 is Bruce Reimer geboren in Canada. Bij zijn besnijdenis is zijn penis zodanig verbrand geraakt dat naar de toenmalige overtuigingen, hij niet als man zou kunnen leven. Zijn tweelingbroer met dezelfde genen vormde de perfecte ‘controlegroep’ om de gedachte van de psycholoog John Money, verbonden aan het Johns Hopkins Medical Centre, te onderzoeken. Davids ouders geloofden dat David gelukkiger zou zijn als vrouw en dat is waarom zij besloten hebben om hem operatief van vrouwelijke geslachtsorganen te voorzien en gaven hem als meisje de naam: Brenda Reimer. En zij hebben David ook zo goed als hen mogelijk, opgevoed als meisje.
John Money ging er van uit dat een operatie en een opvoeding voldoende waren om iemands genderidentiteit te bepalen.

Een beetje volgens de gedachte: “als je de gender-ecpressie maar in een corset houdt gedurende de jeugd en de uiterlijke seksorganen daarop aanpast dan volgt de genderidentiteit vanzelf wel…

Dat gebeurde dus niet voor Brenda Reimer, al vanaf zijn veertiende gedroeg hij zich als jongen. Later bracht hij zijn verhaal naar buiten om te voorkomen dat dergelijke operaties verder werden uitgevoerd bij genitali├źn met een anderssoortige vorm en bij interseksuelen. Inmiddels was John Money echter al ge├»nstitutionaliseerd als expert op dit gebied en werden de kinderen die niet gelukkig waren met hun operatie en opvoeding eigenlijk maar beperkt gehoord.
Op 38jarige leeftijd heeft David zich op 4 mei 2004 van het leven beroofd.

Nota Bene

lees:


 

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.