“Rollenspel”

Rollenspel

Regelmatig geven mensen hun spel vorm in een rollenspel waarbij twee of meerdere mensen afspreken om een bepaalde rol te spelen. Voorbeelden hiervan zijn: docent-student, meester-lijfeigene, prostitutie, ageplay, animalplay, nursing.

Nota Bene

Ook hier weer komen we mensen tegen die deze rollen leuk vinden en mensen die niet van rollenspel houden. De waarde van het rollenspel om in een bepaalde mindset te komen kan voor sommigen niet overschat worden en attributen kunnen wenselijk zijn om makkelijker in die rol te komen. Beginnende BDSM-ers kunnen met behulp van rollenspelen met scripts soms makkelijker hun “anders dan gebruikelijke” handelingen oppakken. Andere mensen ervaren de rol (en eventuele scripts) juist als ongewenst benauwend en moeten daar niet zo veel van hebben.
Dit verschil in spelbenadering kan voor misverstanden zorgen tussen spelpartners. Een gesprek dat leidt tot onderling begrip aangaande de redenen achter het rollenspel kan het makkelijker maken om rollen op te pakken of juist te laten liggen.

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s