“Sadisme” (“Sadist” / “Sadiste)”

Sadisme – Sadist(M) / Sadiste(V)


Als iemand er (seksueel) genoegen aan beleeft, en/of makkelijker seksuele bevrediging vindt in het opzettelijk pijnigen en kwellen van een ander mens dan heet dat “sadisme”. De term komt voort uit het werk van de schrijver D.A.F. de Sade die in zijn maatschappij kritische werk onder andere sadistische uitspattingen heeft beschreven.

In het kader van BDSM: het genieten van het opzettelijk pijnigen of kwellen van een ander die daar van geniet of die hiermee de relatie met de sadist graag wenst te bevestigen.
Binnen de BDSM heeft dit spel met pijn alleen plaats als er consensus over de hoeveelheid pijn en de kwaliteit van de pijn is, dus mèt wederzijds goed vinden. Ontbreekt namelijk dit laatste dan is sadisme ineens pathologisch.

Het doel is expliciet het vergroten van beider genot door het geven van heftiger prikkels dan gewoon wordt gevonden …ook al is het ook tijdens normale seks niet ongewoon dat de nagels of de tanden eens in de partner worden gezet. BDSM gaat hierin verder maar is waarschijnlijk kwalitatief niet anders.

“seks is voor mij mooier als het ruig is, heftig, met zweet, grijpen, rode gezichten, nagels in de huid…”

Nota Bene

De term seksueel sadisme die in de DSM word gebezigd is natuurlijk enerzijds belangrijk voor diagnose, aan de andere kant wordt het makkelijk om vanuit die manier van kijken alle mensen die zich met BDSM bezig houden als “ziek” te bestempelen, wat mijns inziens onterecht is.

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.