“Sado-masochisme” (“S/M”)

Sado-masochisme (S/M)

Genieten van het enerzijds aandoen (sadomasochisme) of anderzijds het ondergaan (sadomasochisme) van emotionele maar meestal vooral fysieke pijn en kwelling. Voor een aanzienlijk deel van de BDSM-ers is sadomasochisme een onderdeel van BDSM Maar dat is zeker niet voor iedereen gelijk

Nota Bene

Binnen de BDSM-scene zijn mensen te vinden die helemaal niets met pijn hebben en het ook niet iets leuks vinden om voor hun Dom(me) te ondergaan om zo hun submissie te laten zien. Het kan dus zijn dat mensen uit deze groep vrijwillig als sub meedoen aan S/M-spel, niet omdat zij er genot aan beleven maar omdat de toegevoegde pijn hen in staat stelt om hun onderdanigheid te laten zien aan hun Dominant/Domina.
Er zijn ook mensen die pijn ervaren als een aangenaam gevoel en die enorm genieten van pijnprikkels zonder dat zij ook maar iets hebben met dat gedoe rond dominantie (hoewel zij het soms maar uithouden om aan hun kicks te komen).
De enige professionele houding is het om na te vragen hoe dit voor uw klant/cliƫnt is, waar de grenzen liggen, hoe die gecommuniceerd worden en welke aandacht er voor de biologische gezondheid blijft.

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.