“Service-Dom(me)” of “of Service Top”


Service-Dom(me) of Service TopEen ‘service Top’ of een ‘service Dom(me)’ is een domina(nt)* die als primair doel heeft om de ‘submissive’* waar mee gespeeld wordt een gevoel te geven van “vervulling”. Het (al-dan-niet seksueel) bevredigen, of het vervullen van wensen en verlangens staat op de voorgrond.
Als professioneel Domme of als beginnend Dom(me) met een ervaren submissive is dat eigenlijk best een handige route om te kiezen. Je laat veel ruimte om jouw submissive te laten bepalen wat de regels zijn van het spel, wat de verwachtingen zijn waar aan voldaan gaat worden.
Het gegeven dat jouw partner(s) achteraf bevredigd liggen uit te hijgen, dat maakt wel de kans groter dat ze bij je terug komen. Maar omdat je zoveel ruimte hebt gegeven voor de invulling en de wensen van de submissive kan het wel het gevoel ontstaan dat je jezelf in je mogelijke dominantie hebt ingeperkt.

Lastig daarbij is, dat je hiermee wel een dynamiek opstart die veel ruimte heeft voor “topping from the bottom”*. Op zichzelf niks mis mee maar het kan op een gegeven moment het gevoel geven dat je onvoldoende macht uit oefent als Dom(me) en dan kan het lastig zijn om die ruimte weer ‘terug te nemen’ in het spel.

Nota Bene

In discussies over dit onderwerp in een hoop wordt door de zelf-benoemde ‘twue Domly Doms’ vaak met met enige minachting gekeken naar de ‘service Tops’. Nou zie je soms dat dit soort ‘echte Doms’ een spoor van vernieling achter zich laten omdat zij zich niet kunnen neerleggen bij de onderliggende dynamiek van gelijkwaardigheid in relaties. En doordat zij het oog voor de gelijkwaardigheid zijn gaan verliezen in de dynamiek onder de BDSM-dynamiek, zijn zij soms ook de persoon onder ‘de submissive’ gaan pijnigen en vernederen, en daarmee (soms blijvend) beschadigen.


 

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.