“Speransky, Sergei”

Sergei Speransky Spanking Methode


De Russische Sergei Speransky heeft een therapie ontwikkeld waarin pijn en waarschijnlijk endorfinen een rol spelen in de behandeling van depressie en bij verslavingen aan opiaten.

Duur: 30 sessies met een tussenperiode van één week
Inhoud: De sessie start met gesprekstherapie waarin effect wordt geëvalueerd en de rationale wordt uitgelegd. Hartfunkties worden bepaald om de stress van deze ‘behandeling’ veilig te houden.
Per sessie krijgt de cliënt 60 slagen met een zweep (eigenlijk birch) op de billen. Eerst 30 achter elkaar en na een pauze van een kwartier de tweede helft. (bij alcoholisme en opiaatverslavingen is de ‘dosering’ 30 slagen)
Discussie: Eerste onderzoeken in Siberië, Rusland lijken te laten zien dat er wel degelijk een zekere werkzaamheid is maar een dergelijke therapie wordt niet als ‘verantwoord’ gezien in onze West-Europese cultuur. Het is te verwachten dat er mensen zullen zijn in de BDSM-scene die dergelijke effecten als een soort van “zelf-medicatie” ervaren. Zou dat zo zijn, dan is discutabel of dit als “therapie” te verkiezen zou zijn boven een aanpak met medicatie gezien de bijwerkingen.

Een andere overweging in de BDSM-setting is de ‘subdrop’* die sommige mensen versterkt kunnen ervaren in een depressieve periode… Dat lijkt mij iets om rekening mee te houden als de depressie zo sterk wordt ervaren dat ie naar de persoonlijke ervaring van iemand “op de rand komt van het houdbare”.

Elders

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.