“Subspace”

Subspace


“Subspace” wordt vaak beschreven als een toestand van euforie sommige mensen voelen zich gewichtsloos of beschrijven het gevoel als “zweven”. Het is een mindset die een sub kan meemaken tijdens een goed verlopend BDSM-spel.
Mindsets omvatten manieren van denken (in dit geval meestal eigenlijk niet zo veel gedachten, of gedachten aan het plezieren van de Dominant) en een manier van voelen en zijn.
De ervaringen van verschillende mensen is verschillend. De herkomst is dat ook. Theorieën over een door (emotionele) pijn geïnduceerde endorfine-rush lijken hout te snijden maar zijn nog niet goed ‘bewezen’, juist ook omdat de in het lichaam geproduceerde endorfinen niet zo maar in het brein terecht kunnen komen door de blood-brain barrière.
(zie ook: subdrop)

Nota Bene

Een punt van aandacht is dat inderdaad deze andere manier van denken bijna te vergelijken is met onder invloed zijn van downers. Je voelt je goed en sommige dingen voelen minder belangrijk dan dat dit zelfde onderwerp morgen zal voelen als deze staat ‘uitgewerkt’ is. Je zou kunnen zeggen dat het vermogen om te beslissen wel enigszins is aangetast en mensen maken onder invloed van subspace bijvoorbeeld wel beslissingen over hun grenzen, over het (niet) gebruik van condooms etc. waar zij achteraf spijt van krijgen.
Een verantwoorde Domina(nt) zal daar rekening mee houden door hier geen misbruik van te maken maar zich aan de afspraken te maken zoals die voor het spel gemaakt zijn en niet mee te gaan in de dingen die iemand in subspace toestaat, misschien zelfs actief vraagt.
Natuurlijk blijf je ook als onderdanige partij altijd verantwoordelijk voor je eigen daden dus wanneer je weet dat je gevoelig bent voor de trance-achtige effecten van subspace dan raad ik aan dit mee te nemen in je overwegingen en afspraken.


 

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s