“Total Power Exchange” (“TPE”)

Total Power Exchange (T.P.E.)


Total Power Exchange is een vorm van D/s waarbij een onderdanige man of vrouw volledig vrijwillig alle beslissingsbevoegdheid, ook over zaken uit het dagelijks leven, over draagt aan de dominant(e).

Nota Bene

Hoe “total” een dergelijke TPE-relatie werkelijk is, dat is verschillend. Wat dit voor betekent voor zowel de top die deze verantwoordelijkheid aanvaardt als voor de submissive die deze verantwoordelijkheid uit handen geeft dus ook.
Deze stap wordt ook wel aangeduid als Consensual Non- Consent (CNC) waarbij beide partijen overeen gekomen zijn dat er geen consent meer gegeven hoeft te worden in de toekomst. De Dom(me) kan doen wat hij/zij wil en de submissieve partij heeft dit te ondergaan.

Wat de gevolgen daarvan zijn voor de therapie of begeleiding is iets om open naar te vragen. Wanneer het een submissieve cliënt betreft in een TPE zou mogelijk afstemming met de Dom(me) wenselijk kunnen zijn om samen hetzelfde doel na te kunnen streven en geen loyaliteitsconflicten te laten ontstaan. Het kan ook in het kader van machtsverdeling en verantwoordelijkheid verstandig zijn om deze beide partners te zien. De Dominant in een TPE die zich niet bewust is van de volgende spreuk verdient soms wat extra aandacht

Power corrupts, absolute power corrupts absolutely 😉

Zie ook: zoek “consent”*

Advertenties

Commentaar:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s